Δυο χρόνια μένουν για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023 και ως συνήθως στη μέση της 4ετίας ξεκινάει μια άτυπη συζήτηση για τις Δημοτικές Εκλογές.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχαμε εννέα υποψηφιότητες (βόλευε το σύστημα της απλής αναλογικής), εκ των οποίων οι οκτώ αποτέλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν έβγαλε έδρα ο υποψήφιος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ποια είναι λοιπόν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή για τους υπάρχοντες επικεφαλής και τα υπάρχον κόμματα:

Ο Χρήστος Βρεττάκος , αυτή τη στιγμή, δείχνει να παίζει χωρίς αντίπαλο. Όμως έχει μπροστά του δυο πολύ δύσκολα χρόνια όπου έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά ζητήματα. Μετά την αποτυχημένη αντιμετώπιση στο θέμα της Oil One έχει μπροστά του την επέκταση της Cosco, αλλά και τα δυο εργοστάσια σκουπιδιών που είναι να δημιουργηθούν στα σύνορα της πόλης.

Τέλος έχει να αντιμετωπίσει και τα εσωκομματικά ζητήματα καθώς αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ τον βλέπουν σαν κόκκινο πανί ενώ όταν εκλέχθηκε είχε πει στον συνδυασμό του ότι «Θα κάτσω 2 τετραετίες, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός».

Παναγιώτης Διαλινάκης, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι και πάλι υποψήφιος, παρά τις τρικλοποδιές που του βάζουν διάφοροι στο κόμμα. Εκτιμάται λόγω της ισχυρής θέσης της ΝΔ θα ενοποιήσει και άλλο τον χώρο, ο οποίος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 είχε μοιραστεί στα 3.

– Ο Φίλιππος Καμπούρης, η έκπληξη των τελευταίων εκλογών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

– Το ΚΚΕ θα έχει κλασσικά υποψήφιο, σύμφωνα όμως με τις δικές μας πηγές δεν είναι βέβαιη η κάθοδος ξανά του Γιώργου Καλαμαρά και εξετάζονται άλλα πρόσωπα.

– Ο Γιώργος Τσιρίδης θέλει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι όμως που φαίνεται απίθανο αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται δύσκολη έως απίθανη νέα υποψηφιότητα του.

– Η Βάνα Δατσέρη όπως μαθαίνουμε, δεν θα είναι ξανά υποψήφια. Σίγουρα θα παραμείνει ενεργή στα δημοτικά αλλά το επόμενο βήμα θα το καθορίσουν και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

– Η Ελένη Δαβγιώτη-Ρούκουνα από τι μαθαίνουμε δε θα είναι ξανά υποψήφια. Σύμφωνα με τις πηγές μας είναι πολύ πιθανό να συμπράξει με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτη Διαλινάκη, που ανήκουν στον ίδιο χώρο.

Παντελής Καμάς, ο επίσημος υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος ξανά. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η περίπτωση του να κατέβει ή όχι είναι ακόμα στον αέρα καθώς με ήττα της Φώφης Γεννηματά, δε θα έχει πάλι στήριξη. Επίσης υπήρχε η πληροφορία ότι έχει συμφωνηθεί να είναι μαζί του η Βάνα Δατσέρη κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Ποιο θέλουν να κατέβουν

Αυτός που έχει δηλώσει προθυμία να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο Δραπετσωνίτης, πρώην πρόεδρος στον ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Κοσκινάς.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται η περίπτωση του Χρήστου Λαμπρίδη και του πασοκογενή, Λευτέρη Φωτίου, ανιψιού του πρώην Δημάρχου Κερατσινίου, Χρήστου Φωτίου.

Τέλος ακούγεται έντονα και το όνομα του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ και πασίγνωστο γιατρό, Γιάννη Τσούτσα.

Πηγή: e-peiraias.gr