Με την κατάθεση του Αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ Δ. Μαύρου στην Εξεταστική Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι. Ο Δ. Μαύρος επεσήμανε ότι υπάρχει συστηματικότητα στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στην Κυβέρνηση μέχρι και πρόσφατα. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 ο τότε Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αφιέρωσε 5΄- 10΄για να επιτεθεί στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, για να ζητήσει συγγνώμη λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Ωστόσο, « επί τέσσερα χρόνια υπήρχε χλεύη για τις δημοσκοπήσεις και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων , που δημιουργούσαν και οικονομική ζημία περαν της καλλιέργειας κλίματος αμφισβήτησης των ευρημάτων τους» . Ο ίδιος δε αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην ίδια τακτική.

Όσον αφορά στην OPINION POLL ο Δ. Μαύρος παρουσίασε ενδεικτικά το δημοσίευμα του  tomanifesto.gr για την περίφημη έρευνα του Μαίου, όπου υπήρχε η ταυτότητα της έρευνας , κάτι που δείχνει ότι η Εταιρεία είχε στείλει το τεύχος με την ταυτότητα της έρευνας στα Μ.Μ.Ε ανεξάρτητα αν πολλά από αυτά – όπως συχνά γίνεται- δεν την δημοσίευσαν. Βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμενουν ότι δεν υπήρχε δήθεν η ταυτότητα, όπως είχαν αφήσει αρχικά ακόμα να εννοηθεί, ότι δεν… είχε γίνει καν η έρευνα! Είναι φανερό ότι αποδεικνύονται κοινοί συκοφάντες οι οποίοι ψάχνουν να πιαστούν από κάπου. Το φιάσκο τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Επίσης έγινε καθαρό, ότι η συγκεκριμένη έρευνα της OPINION POLL ελέχθηκε από τους ελεγκτές του ΣΕΔΕΑ και βρέθηκε αψεγάδιαστη σε ότι και αν βρέθηκε. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Δ. Μαύρος για τις εταιρείες COMMON VIEW και Europe Briedging αναφέροντας ότι ειδικά η δευτερη η οποια έκανε έρευνες για την ΑΥΓΗ, δεν μπορούσε με βάση τον Νόμο να κάνει και να δημοσιοποιεί έρευνες , αφού δεν ήταν καν μέλος του ΕΣΡ! Σημείωσε δε ότι αν και είχαν πάει φάκελλοι στο ΕΣΡ με προβλήματα για αυτές τις δύο Εταιρείες δεν έγινε απολύτως τίποτα , δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Ανάφερε δε οτι ενώ υπήρχε καταγγελία κατά της VOX POP , η Εταιρεία για τρεις μήνες αρνιόταν να δχτεί έλεγχο, για να εμφανιστεί στην συνέχεια ότι τον δέχεται, οταν….ο καταγγέλων είχε αποσύρει την καταγγελία!

Στην Εξεταστική Επιτροπή φαίνεται όλα πια να φωτίζονται, οι επιθέσεις κατά της OPINION POLL και των άλλων δημοσκοπικών εταιρειών να αποδεικνύονται ανυπόστατες και ανοίκειες. Επτά μήνες επιθέσεων κατά της OPINION POLL και μέσω αυτής σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων φαίνεται να μην είχαν καμία απολύτως βάση και ο ΣΥΡΙΖΑ να πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για όλο τον πόλεμο που ξεκίνησε άνευ λόγου και αιτίας.

Πηγή: e-peiraias.gr