Σε σφοδρή καταγγελία της επιχείρησης για τερματισμό του αποκλεισμού στον ΣΜΑ Σχιστού προχώρησε η βουλευτής του Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νίνα Γ. Κασιμάτη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Έσπευσα σήμερα τα ξημερώματα στο Σχιστό όταν η ΕΛ.ΑΣ. με ΜΑΤ, γερανοφόρα και τριαξονικά έσπασε στη 1.00 π.μ. άγρια μεσάνυχτα, κατόπιν υπομνήματος της Περιφέρειας Αττικής και συνακόλουθης προφορικής εισαγγελικής εντολής, τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στον οποίον ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είχε προβεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις ως ύστατο μέσο διαμαρτυρίας και αντίστασης στην επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφέρειας Αττικής να δρομολογήσουν μόνο στο Σχιστό και στη Φυλή την εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίων σκουπιδιών (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) για όλη την Αττική —αντί ενός ανά περιφερειακή ενότητα— παραβιάζοντας την αρχή της εγγύτητας και το δικαίωμα των πολιτών της Β’ Πειραιά και της Δυτικής Αττικής στην ποιότητα ζωής και την περιβαλλοντική δημοκρατία. Όλα αυτά ενώ ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, που πριν από δύο εβδομάδες είχε οδηγηθεί από το ΣΜΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος για σχετικές εξηγήσεις, ακόμη αναρρώνει από το πρόσφατο έμφραγμα που υπέστη στη συνέχεια λόγω αυτής της συσσωρευμένης πίεσης από την πολύπλευρη περιβαλλοντική επίθεση που δέχεται η πόλη και ο ίδιος προσωπικά. Παρόντες ήταν εκεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μιλτιάδης Θεόδοτος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Τσεφαλάς, ο πρόεδρος των εργαζομένων Στέφανος Σαββόπουλος, εργαζόμενοι και ο συμπολίτης μας Χ. Καλαφατέλης.

Καταγγέλλω την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για το μεταμεσονύχτιο σκουπιδοπραξικόπημα της πιτζάμας στο Σχιστό με ΜΑΤ και καταστολή της αγωνιστικής μας κινητοποίησης. Η υποβάθμιση της ζωής των πολιτών της Β’ Πειραιά δεν είναι δικαίωμα τους!

Αναμένουμε και απαιτούμε από όλες τις διοικήσεις των Δήμων της Αττικής, αντί να σιωπούν βολικά ξεφορτώνοντας τα απορρίμματά τους στο Σχιστό και στη Φυλή, να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη που τους αναλογεί ανά περιφερειακή ενότητα. Οι Δήμοι δε που «μας υποστηρίζουν», είναι τώρα η ώρα να παράσχουν έμπρακτη και ηχηρή πολιτική αλληλεγγύη. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Πηγή: e-peiraias.gr