Δήλωση του Κ. Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στη θεωρία υπόσχεται αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Στην πράξη, κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

Επί 1,5 χρόνο αρνείται επίμονα να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου τομέα. Αρνείται να προχωρήσει ακόμη και στην υλοποίηση των μόνιμων προσλήψεων στην υγεία και την παιδεία που είχαν εγκριθεί και δρομολογηθεί από  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια κωλυσιεργία παρατηρείται και στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ. Ειδικότερα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης, προχώρησε στην έγκριση 152 μόνιμων προσλήψεων σε διάφορα  ΚΕΠ της χώρας.

Η σχετική εγκριτική πράξη  εκδόθηκε το Φεβρουάριο 2019 και εντάχθηκε στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας στήριξης και αναβάθμισης του πετυχημένου θεσμού των ΚΕΠ και κατ’ επέκταση αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για ευνόητους λόγους που σχετίζονται με τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις,  οι σχετικές διαδικασίες διακόπηκαν προσωρινά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε να ξεκινήσει  τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ, εκδίδοντας τη σχετική απόφαση κατανομής μόλις στις 18/12/2020, σχεδόν  1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης και σχεδόν δύο χρόνια μετά  την αρχική εγκριτική απόφαση!

Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την στήριξη των ΚΕΠ και την εξυπηρέτηση των πολιτών…

Πλέον όλοι καταλαβαίνουν. Κάθε μέρα και περισσότερο, η κυβέρνηση της ΝΔ συνειδητά υποβαθμίζει το δημόσιο τομέα και ιδίως τους κρίσιμους τομείς που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: e-peiraias.gr