Αίτηση για προστασία βάσει του κεφαλαίου 11 του κώδικα πτώχευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, υπέβαλε η οργάνωση “Εθνική Ένωση Όπλων” στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντάλας του Τέξας.

Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός υπέβαλε αίτηση κήρυξης σε πτώχευση, που σκοπό έχει να βοηθήσει το πανίσχυρο λόμπι να αποφύγει αγωγή εναντίον του από τη εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που ζητά τη διάλυση του οργανισμού.  

Εκπρόσωποι της ένωσης δήλωσαν ότι ο οργανισμός σκοπεύει να επανεγγραφεί στο Τέξας για να ξεφύγει << από ένα διεφθαρμένο πολιτικό και κανονιστικό περιβάλλον>> στη Νέα Υόρκη όπου είναι εγγεγραμμένη μέχρι σήμερα.

 Σε επιστολή του προς τα μέλη της οργάνωσης, ο επικεφαλής του λόμπι Γουέιν Λαπιέρ, δήλωσε πως <<Το Τέξας εκτιμά τις χορηγίες της NRA, τιμά τα νομοταγή μέλη μας και ενώνεται μαζί μας ως ένας εταίρος για την υπεράσπιση της συνταγματικής ελευθερίας. Ζητούμε προστασία από αξιωματούχους της Νέας Υόρκης που παράνομα καταχράστηκαν και μετέτρεψαν σε όπλο τις εξουσίες που ασκούν εναντίον της NRA και των μελών της».

Όλα αυτά είναι απόρροια της αγωγής που υπέβαλε κατά της Εθνικής Ένωσης Όπλων η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης ονόματι Λετίσια Τζέιμς τον Αύγουστο, με την κατηγορία ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν εκατομμύρια δολάρια για προσωπικά έξοδα αλλά και για να εξαγοράσουν τη σιωπή και την αφοσίωση πρώην εργαζομένων με δωροδοκίες.

Στο ίδιο νομικό έγγραφο οι ηγέτες της οργάνωσης κατηγορούνται ότι με χρήματα που άνηκαν στον οργανισμό πλήρωναν οικογενειακές διακοπές ταξίδια με ιδιωτικά τζετ αλλά και πανάκριβα γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια.

Δεκαέξι Ρεπουμπλικάνοι γενικοί εισαγγελείς κατέθεσαν ένα σύντομο υπόμνημα υποστήριξης της υπόθεσης της NRA.

Η NRA με τη σειρά της κατηγόρησε την Τζέιμς, ότι επιδιώκει μια «εταιρική θανατική ποινή» σε μια κομματική ώθηση για την επίτευξη ενός «στόχου σταδιοδρομίας».

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Λετίσια Τζέιμς ανήκει στο αντίπαλο κόμμα των Δημοκρατικών.

Πηγή: e-peiraias.gr