Συγκεκριμένες προτάσεις για τη δραστική απομείωση και ελέγχου του κινδύνου πλημμύρας από υπερχείλιση του Κηφισού, κατέθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ANT1.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος» επισήμανε ότι σε μια «μεγάλη βροχή κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν ο Πειραιάς και τα νότια προάστια», και επανέλαβε την πρόταση για ενίσχυση με ποσοστό 1% από το ΦΠΑ των πόρων της Πολιτικής Προστασίας

Ειδικότερα ο Γιώργος Ιωακειμίδης, έκρουσε τον κώδωνα για τον κίνδυνο πλημμυρών στην Αττική. Σημειώνοντας ότι στην καταιγίδα Daniel είχαμε πλημύρες στο κέντρο της Αθήνας με μόλις 60 χιλιοστά βροχής, ενώ στο Πήλιο έπεσαν 960.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής έκανε εκτενή αναφορά στον Κηφισό γιατί εκεί εστιάζεται ο μεγάλος κίνδυνος. Χαρακτήρισε παρωχημένη τη μελέτη πάνω στην οποία έχει γίνει το έργο, αφού «έχει στηριχτεί στα καιρικά φαινόμενα της περιόδου 1932-82 και σήμερα τα δάση έχουν καεί, η Αθήνα έχει τσιμεντοοιηθεί και περισσότερα ρέματα οδηγούνται στον Κηφισό.

Ο κ. Ιωακειμίδης κατέθεσε τις εξής τρεις συγκεκριμένες προτάσεις για τον Κηφισό:

1. Δημιουργία λίμνης 70.000 κυβικών στα βουνά για να συγκρατείται το νερό και να μη διοχετεύεται όλο στον Κηφισό.

2. Τοποθέτηση αισθητήρων στο ποτάμι για την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση μεγάλης ροής υδάτων.

3. ‘Αμεσος καθαρισμός από τα φερτά υλικά τόσο της σκεπασμένης κοίτης του Κηφισού όσο και της εκβολής του στο Φάληρο που έχει κυριολεκτικά φράξει.

Κλείνοντας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττικού Κύκλου» επαναδιατύπωσε την πρότασή του να διοχετεύεται στις υποδομές της Πολιτικής Προστασίας το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική, τονίζοντας : «Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών είναι αναγκαίος για να προφυλαχτούν οι ζωές μας».

Πηγή: e-peiraias.gr