Στην οριοθέτηση του πύρινου μετώπου στην περιοχή Σμέρνα του δήμου Ζαχάρως της Ηλείας έχουν προχωρήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως μετέδωσε το ilialive , με την επίκληση  εκτιμήσεων και πληροφοριών  που είχαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά είναι πιθανό να προκλήθηκε από αερόστατο ευχών που παρασύρθηκε από τον άνεμο και κατέπεσε τελικά στην περιοχή της Σμέρνας. Η περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα δύσβατη και με επικίνδυνο ανάγλυφο για να περάσει κάποιος ιδιαίτερα τη νύχτα. Ωστόσο το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αρκετή δουλειά για να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, έχουν καεί 100 στρέμματα δάσους, που ήταν μάλιστα αναγγεννημένο μετά από την φονική πυρκαγιά του 2007. 

Η φωτιά στην δασική έκταση εκδηλώθηκε περίπου στις 11 χθες το βράδυ και αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δυνάμεις να καταφθάνουν ακόμα και από την Πάτρα.

Πηγή: e-peiraias.gr