Το δημιούργημα της Klein Vision μπορεί να πετάξει σε ύψος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8.000 πόδια, ενώ η ταχύτητά του φτάνει έως και τα 100 μίλια την ώρα, με την εταιρία να ευελπιστεί να το βγάλει στην αγορά μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το AirCar θα είναι διαθέσιμο προς κάθε πιλότο, καθώς δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση για να το οδηγήσει κάποιος.

Το AirCar Prototype 2 που θα ακολουθήσει θα έχει μηχανή 300 αλόγων, η ταχύτητα που θα πιάνει θα είναι 186 μίλια την ώρα, ενώ θα μπορεί να διανύσει απόσταση έως και 1.000 χιλιόμετρα.

Η εντυπωσιακή πτήση
Στο video από την ιστορική αυτή στιγμή, το AirCar Prototype 1 έκανε την πτήση Νίτρα-Μπρατισλάβα την Δευτέρα σε 35 λεπτά, προσγειώθηκε και μέσα σε τρία λεπτά μεταμορφώθηκε σε αυτοκίνητο, πριν αρχίσει να κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης.

Από κει και πέρα, με βάση τα όσα ισχυρίζεται ο Διευθυντής της Hyundai στην Europe Μάικλ Κόουλ, αυτό θα είναι μία πραγματικότητα το 2030, κάτι μάλιστα που θα βοηθήσει στη αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

«Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει κάποιες πολύ σημαντικές επενδύσεις για την αστική αεροπορική μεταφορά και πιστεύουμε ότι πραγματικά θα είναι μέρος του μέλλοντος». Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «πιστεύουμε ότι μέσα στη δεκαετία, η αεροπορική μεταφορά των πολιτών θα προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία για αποσυμφόρηση στις πόλεις, για τις εκπομπές των ρύπων, αλλά και για την κινητικότητα εντός της πόλης ή ακόμη και μεταξύ πόλεων. Είναι μέρος της μελλοντικής μας χρήσης προσφέροντας καινοτόμες, έξυπνες λύσεις κινητικότητας».

Η ιδέα αναπτύχθηκε στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του 2020, με τη Hyundai να συμμετέχει επίσης στην κατασκευή του πρώτου αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς διάδρομο, σχεδιασμένο αποκλειστικά για αεροσκάφη με δυνατότητα ηλεκτρικής κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο Κόβεντρι μέσα το έτος.

Πηγή: e-peiraias.gr