Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής υπάρχουν οχτώ επώνυμες καταγγελίεςγια σεξουαλικές παρενοχλήσεις, επαγγελματικούς εκβιασμούς και βίαιη συμπεριφορά.

Οι καταγγελίες περιλαμβάνονται στον φάκελο τον οποίο κατέθεσε την προηγούμενη εβδόμαδα ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Π. Τσαρούχας, και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σ. Μπιμπίλας.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των όσων καταγγέλλονται, αλλά και των μαρτύρων στις αντίστοιχες υποθέσεις. Πιθανόν να κληθεί από τον εισαγγελέα και ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης. Κρίσιμη θεωρείται μία από τις καταγγελίες, καθώς τα αδικήματα που προκύπτουν από αυτή δεν έχουν ακόμη παραγραφεί.

Σύμφωνα με το Mega, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται η συγκλονιστική καταγγελία για βιασμό άλλης μιας ηθοποιού μέσα στο ίδιο του το σπίτι όπου είχε κληθεί να πάει για να μιλήσουν για δουλειά.

Την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού έχει αναλάβει ο δικηγόρος Θέμης Σοφός με τον οποίο επικοινώνησε το MEGA, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει στη “φαρέτρα” του 54 μάρτυρες υπέρ του, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν-ανάμεσά τους γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Μεταξύ όσων καταγγέλουν τον ηθοποιό-σκηνοθέτη είναι οι,επίσης ηθοποιοί, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους,Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Γιώργος Ψάλτου.

Ο Γιώργος Ψάλτου είναι εκείνος ο οποίος κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης “Φον Δημητράκης”.

Είπε πως αυτό που τον κινητοποίησε να αποκαλύψει τη δική του εμπειρία, είναι η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα και βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά. Θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στον δικηγόρο του κ. Ψάλτου, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

Ο κ. Ψάλτου τόνισε ότι όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής. “Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή”, δήλωσε ο ηθοποιός.

O ίδιος περιέγραψε λεπτομερώς τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε από εκείνον. Όπως είπε, η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2013 με τον κ. Ψάλτου ως εξωτερικό συνεργάτη και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση “Φον Δημητράκης”.

Καθόλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, όπως είπε, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε.

Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

“Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: e-peiraias.gr