Ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Η Μάνη’’ δημιουργήθηκε το 2018 με σκοπό να αναδείξει τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της Λακωνικής Μάνης, αλλά και τη μετάδοση αυτών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι αξιοσημείωτο πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος είτε κατάγεται από τη Μάνη, είτε είναι απλά φίλος, αγαπά δηλαδή το τόπο αυτό εξίσου με αυτόν που κατάγεται από εκεί. 

Σημαντικό στοιχείο του Συλλόγου είναι οι εθελοντικές δράσεις που γίνονται είτε από την έδρα τους που διατηρούν στο Κερατσίνι ( Κολοκοτρώνη 20 Κερατσίνι), είτε στο τόπο καταγωγής. Ένας βασικός στόχος, είναι η προσέλκυση νέων ατόμων για τη διαδοχή αυτού του έργου αλλά και τη συμμετοχή τους σε διάφορα δρώμενα που διοργανώνονται. 

Μερικές από τις δράσεις μέχρι στιγμής που έχουν γίνει είναι : 

Ο εθελοντικός καθαρισμός στις παραλίες της Μάνης από μέλη του Συλλόγου, η τιμητική βράβευση σημαντικών προσώπων για το τόπο, παρελάσεις τιμώντας τις εθνικές επετείους μας, εκδρομές στη Μάνη,  βράβευση πρωτοετών φοιτητών 2020, η μεγάλη εορτή-δοξολογία για  τη μάχη Βέργας-Δυρού Πολυάραβου, με εξαιρετικές ομιλίες ιστορικών και πολιτικών παρευρισκομένων κα… 

Ωστόσο, αν επιθυμείτε να γίνεται μέλος μπορείτε να κάνετε εγγραφή μόνο με 5 ευρώ και η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και γίνεται πλέον και εξ’ αποστάσεως. 

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε  την  ενεργή παρουσία του Συλλόγου στα κοινωνικά δίκτυα και τη συνεχόμενη ανάπτυξή τους, μπορείτε να τον ακολουθήσετε σε: 

Facebook:   panelliniossillogosimani

Instagram:  politistikos_syllogos_imani

Twitter: imani_2018

Youtube: Η Μάνη

και φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί τους είτε με e-mail στο [email protected] αλλά και στο τηλέφωνο 6958477709.

Πηγή: e-peiraias.gr