ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής του Αγίου Διονυσίου του δήμου Πειραιά. Το προτεινόμενο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) της περιοχής του Αγ. Διονυσίου Πειραιά χωρικού σχεδιασμού αποτελεί σχέδιο υπερτοπικής κλίμακας και στρατηγικής σημασίας για τη μητροπολιτική περιοχή του Πειραιά, καθώς στοχεύει στη δημιουργία του πλαισίου χωρικής οργάνωσης για την αστική ανάπλαση της περιοχής.

Αναπλάσεις παντού.
Στο παραλιακό μέτωπο Πειραιάς-Βουλιαγμένη, εγκρίθηκαν 200 εκ. ευρώ για συνέχιση της Ανάπλασης με πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, διαμόρφωση του αιγιαλού και απόδοση του χώρου στους κατοίκους.
Στον Άγιο Διονύσιο, εγκρίθηκε τροποποίηση της αρχικής ανάπλασης του 1988 για δημιουργία πολεοδομικού κέντρου με προσέλκυση επενδύσεων και κατασκευή ενός city του Πειραιά.
Όλα όσα διεκδικούσαμε, το πράσινο, την περιβαλλοντική αναβάθμιση,τις ακτές, την οικονομική ανασυγκρότηση, μοιράζονται αλλού. Εμείς μένουμε μόνο με το “δώρο Δρίτσα”, την παραλία Λιπασμάτων και το “δώρο Σαμαρά” την Όιλ Ουάν.
Ποιος φταίει; Μην ψάχνετε αλλού. Στις κάλπες θα βρείτε τον φταίχτη. Εθνικές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές μας δίνουν μια ευκαιρία κάθε τέσσερα χρόνια να διαλέξουμε τον δυνάστη μας. Κι εμείς διαλέξαμε αυτούς που μας έφεραν εδώ, Από εκεί να ξεκινήσουμε κι ίσως μετά βρούμε κάτι να πούμε. Αν και φοβάμαι πως το πείσμα και η νοοτροπία που μας κρατά τα τελευταία χρόνια είναι ένα χούι που θα φύγει τελευταίο. Κρίμα.

Γιώργος Τσιρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Πηγή: e-peiraias.gr