Δήλωση – παρέμβαση του Δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη για τον Δήμο στην εποχή του κορωνοϊού.

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου αναφέρθηκα στα 100 εκ. ευρώ που δουλεύουμε και προσδοκούμε να επενδυθούν στην πόλη μας τα επόμενα τρία χρόνια. Σήμερα, θέλω ν’ αναφερθώ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας και οι οποίες δημιουργούν απίστευτες καθυστερήσεις στην δημόσια διοίκηση και στα οικονομικά όλων μας.

Ο Δήμος μας υπολογίζει λοιπόν τις οικονομικές απώλειές του από δημοτικά τέλη, εισφορές, κλειστά τμήματα αθλητισμού, πολιτισμού, παιδικών σταθμών, ανείσπρακτες υποχρεώσεις κλπ σε περίπου 2-3 εκ. ευρώ. Όσο η καραντίνα είναι σε εξέλιξη αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς τη ζημιά. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τα έξοδα λόγω της πανδημίας που θα φτάσουν τα περίπου 1.000.000 €.

Η πολιτεία μας έχει ήδη δώσει 1.700.000 € που είναι πολύ σημαντικό για να κρατηθούμε όρθιοι αλλά δεν επαρκεί. Προσδοκούμε ότι θα έχει και συνέχεια.

Οι απώλειες μας όμως σε ανθρωποώρες είναι πολύ μεγάλες. Η τηλεργασία στο 50% των υπαλλήλων μας δεν βρήκε κανένα μας έτοιμο γι’ αυτό. Οι ασθένειες εργαζομένων που όπως παντού είχαμε και στο Δήμο μας και το κλείσιμο κάθε φορά ολόκληρων υπηρεσιών δυσχέρανε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας.

Ακόμη μεγαλύτερες οι δυσκολίες μας με τις εγκρίσεις από φορείς όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που εκεί ήταν που ήταν δύσκολα τα πράγματα τώρα έχει χαθεί η μπάλα. Αντίστοιχα ισχύουν για το Ελεγκτικό Συνέδριο και απ’ όπου αλλού χρειάζεται έγκριση δημόσιας υπηρεσίας.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως όποιος δουλέψει πιο σκληρά κερδίζει έστω και με καθυστερήσεις και αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Δήμος, εργαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες υπερβάλλουμε εαυτούς καθημερινά και θα τα καταφέρουμε.

Το τέλος της πανδημίας θα μας βρει σε πολύ καλύτερη θέση απ’ αυτή που είμαστε στην αρχή της. Γιατί αγαπάμε την πόλη μας και αξίζει όσο και αν προσπαθήσουμε για να τη βγάλουμε μπροστά. Τα καλύτερα έρχονται.

Πηγή: e-peiraias.gr