Γράφει ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα που πρέπει με κάθε τρόπο να κερδηθεί στην πόλη μας, είναι η ξεχωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων και η κομποστοποίηση τους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού μας, ξεκινάμε σύντομα τη συλλογή των οργανικών αποβλήτων με αφετηρία, τις λαϊκές αγορές του Δήμου μας και επιλεγμένα πιλοτικά σημεία της πόλης.

Η προσπάθεια μας θα ξεκινήσει με δύο απορριμματοφόρα και 200 κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία με μεγάλη συγκέντρωση οργανικών αποβλήτων.

Σήμερα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.) κάναμε ένα πρώτο βήμα, βάζοντας τις βάσεις για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν.

Παραδώσαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Κ.Α.Α., κ. Απόστολο Αποστολάκο, παρόντος του Προέδρου του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Λαχαναγοράς Αθήνας, κ. Νίκου Καββαδία, ένα από τα ειδικά απορριμματοφόρα συλλογής οργανικών αποβλήτων που παραλάβαμε από την Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλοντας με αυτή την επιλογή μας στο ξεκίνημα μιας φιλοπεριβαλλοντικής εκστρατείας.

Πλέον, τα οργανικά απόβλητα από τους χώρους της πρώην Λαχαναγοράς Ρέντη θα μαζεύονται σε καθημερινή βάση και για πρώτη φορά από την ίδρυση του Ο.Κ.Α.Α. αντί να μεταφέρονται στις χωματερές θα κομποστοποιούνται, ό,τι δηλαδή καλύτερο για όλους μας και ειδικότερα για το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου: οφείλουμε, όλοι μας, να προσπαθήσουμε για λιγότερα σκουπίδια στο Δήμο μας. Οφείλουμε, η φροντίδα του περιβάλλοντος να γίνει καθημερινή έγνοια όλων μας και με συλλογική ευθύνη να το προστατεύσουμε για να μπορούμε τα παιδιά μας κι εμείς να απολαύσουμε ό,τι και όσα μπορεί στο μέλλον να μας προσφέρει.

Μη ξεχνάμε, οι καιρικές συνθήκες που ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τις οποίες οι μετεωρολόγοι ονόμασαν, «Μήδεια», αποτελούν μέρος της γενικότερης κλιματικής αλλαγής την οποία, άλλωστε, εμείς, οι άνθρωποι με την απερισκεψία μας, προκαλέσαμε.

Πηγή: e-peiraias.gr