Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019, στις οποίες οι Πειραιώτες, μας εμπιστεύτηκαν για δεύτερη φορά το μέλλον αυτής της πόλης.

Η νίκη του 2019 ήταν η έμπρακτη και ξεκάθαρη αναγνώριση της προσπάθειας και του έργου μας τα πρώτα 4,5 χρόνια που διοικήσαμε, δίνοντάς μας ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχεια.

Έχουν περάσει ήδη εφτά χρόνια, από το 2014, όταν για πρώτη φορά αναλάβαμε τα ηνία αυτής της πόλης, άπειροι οι περισσότεροι από την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά με τεράστια όρεξη για την πόλη που αγαπάμε, δυνατές συμμαχίες και με θέληση για σκληρή δουλειά.

Στην πιο δύσκολη οικονομική κοινωνική περίοδο για ολόκληρη τη χώρα, εμείς με τον “Πειραιά Νικητή” υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε τον Πειραιά. Και το κάνουμε από τότε, μέρα με την ημέρα, βήμα – βήμα, παρά τις δυσκολίες, παρά τα εμπόδια.

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι, από το 2014 έως σήμερα, έχουμε σχεδιάσει και κάνει πολλά και είμαι ιδιαίτερα περήφανος όταν βλέπω στο πρόσωπο όλο και περισσότερων Πειραιωτών την ικανοποίηση, την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη σε εμάς. Φυσικά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Φυσικά, έχουν γίνει και λάθη, έχουν υπάρξει και καθυστερήσεις και παραλείψεις.

Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, για να γίνει σε λίγα χρόνια ο Πειραιάς μας, η πόλη που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Μια πόλη όμορφη, «έξυπνη» και λειτουργική, μια πόλη εξωστρέφειας που προωθεί την ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε, με σηκωμένα τα μανίκια και με αμείωτο ρυθμό για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το 2014. Να αλλάξουμε τον Πειραιά προς το καλύτερο.

Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.

#Πειραιάς_Νικητής#Πειραιάς#Πειραιάς_η_πόλη_μας

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

Πηγή: e-peiraias.gr