Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Από τις έξι» εκφράζοντας ενστάσεις όσον αφορά στο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

«Είναι εντυπωσιακό ότι τα σχολεία ανοίγουν ακριβώς όπως λειτουργούσαν και πριν από την πανδημία. Πως είναι δυνατόν να μην έχουμε ενστάσεις. Δεν έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις. Θα ανοίξουν πάλι με 25 και 30 παιδιά και αυτή τη φορά με την ευθύνη των παιδιών, των γονιών, με τα self-tests. Μπορούσε η κυβέρνηση να έχει προετοιμαστεί. Είχε όλο το χρόνο να βρει λύσεις, να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις και μπορούσε τουλάχιστον ο ένας έλεγχος κάθε Δευτέρα να γίνεται από οργανωμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και ο δεύτερος έλεγχος να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους. Δεν γίνεται τούτη την ώρα όλη η ευθύνη να βρίσκεται στους γονείς. Δεν μπορεί η πολιτεία να παρακολουθεί αξιόπιστα τι γίνεται σε όλες τις τάξεις σε όλη τη χώρα. Είναι εντελώς απροετοίμαστη η κυβέρνηση για άλλη μια φορά. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις; Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έπρεπε η κυβέρνηση να δείξει μεγάλη υπευθυνότητα. Μιλάμε για τα σχολεία δέκα μήνες τώρα. Υπάρχει μία απάθεια προκλητική», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με την πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να συζητηθεί το θέμα των εμβολιασμών το Σεπτέμβριο, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε τη διαφωνία της: «Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα το Σεπτέμβρη που λέει ο Πρωθυπουργός. Θα είναι πάρα πολύ αργά. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Το πρώτο είναι καμπάνια ενημέρωσης στους υγειονομικούς, τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και το δεύτερο που προτείνω είναι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν να μην είναι στην πρώτη γραμμή. Και συζήτηση άμεσα με τους συνταγματολόγους για να δούμε αν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και μόνο. Όχι το Σεπτέμβριο, όχι κατόπιν εορτής».

«Δεν πήρα απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη παρά μόνο απαξιωτικά σχόλια για το πώς κάνω αντιπολίτευση. Εμείς διαπιστευτήρια για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό. Γιατί απ’ αυτόν έχουμε πάρει εντολή. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές έχουμε υποχρέωση να ασκούμε σκληρή, τεκμηριωμένη υπεύθυνη αντιπολίτευση», τόνισε σχετικά με τη στάση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για την Αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής.

Στο μέτωπο της οικονομίας κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες γιατί υπάρχει το απόθεμα από την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, δανειζόμαστε με πολύ χαμηλά επιτόκια λόγω στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το χειρισμό του ΕΣΠΑ ευέλικτα λόγω της πανδημίας αφού υπάρχουν αδιάθετοι πόροι και δεν έχουμε δημοσιονομικούς περιορισμούς. «Δεν υπάρχει, όμως, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες», επεσήμανε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι είναι τυχοδιωκτισμός να γίνεται τέτοια συζήτηση με δεδομένα τα άλυτα προβλήματα και με το ΕΣΥ στο κόκκινο. «Θα πρέπει η χώρα να φτάσει σε σταθερό σημείο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Προφανώς υπάρχει φθορά της κυβέρνησης και η κατακραυγή θα αυξάνεται γιατί ο κόσμος κουράστηκε», υπογράμμισε, πρσθέτοντας πως το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για κάθε εξέλιξη.

Όσο για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την ενδυνάμωσή του και την εκλογή νέας ηγεσίας, η κ. Γεννηματά σημείωσε: «Με νύχια και με δόντια θα δώσω τη μάχη να μεγαλώσει τη δύναμή του το Κίνημα Αλλαγής, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις μέσα από την αυτόνομη πορεία του. Ο στόχος είναι όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες, να κωπηλατούμε προς την ίδια μεριά για να ενισχύσουμε το Κίνημα Αλλαγής και τη δημοκρατική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή».

Σε ρώτηση εάν θα επανέλθει το όνομα ΠΑΣΟΚ αντί του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά ήταν σαφής: «Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχει και ο ήλιος στα ψηφοδέλτιά του. Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για εύκολη κατανάλωση. Ήταν τα καλύτερά μας χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να τα ξαναζήσουμε με το Κίνημα Αλλαγής. Για μένα το ΠΑΣΟΚ είναι όλη μου η ζωή».

Πηγή: e-peiraias.gr