Μιλώντας σημέρα στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής , Φώφη Γεννημάτα αποκάλυψε πως θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι οι πολιτικοί πρέπει να προηγηθούν στον εμβολιασμό δείχνοντας με αυτό τον τρόπο στον Ελληνικό λαό ότι μπορεί να το εμπιστευτεί. Επίσης για το πώς θα γίνει ο εμβολιάσμος ανέφερε ότι χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση και όχι όπως αυτό που είχε για το ΕΣΥ.

Όσον αφορά την πανδημία στην χώρα, η κυρία Γεννηματά είπε πως δεν πρέπει να εφησυχαστούμε από το εμβολίο ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τις μεγάλες καθυστερήσεις και παραλείψεις της κυβέρνησης στην Δυτική Αττική, στην Θεσσαλονίκη και γενικά στην βόρεια Ελλάδα όπου είχα πολύ μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στην υγεία των πολιτών καθώς και στην οικονομία και επισήμανε οτι αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Επιπλέον αναφέρθηκε ότι πρέπει να υπάρξει ένα ασφαλές άνοιγμα και το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει την προτασή του για το πως θα γίνει αυτό. Μία πρόταση που δεν περιέχει οριζόντια μέτρα καθώς όπως και η ίδια τόνισε, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας αυτή την στίγμη και πρέπει να τα αποφύγουμε.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής

Η πρόταση του ΚινΑλ συγκεκριμένα βασίζεται :

  • Σταδιακό άνοιγμα, στεγανοποίηση των περιοχών που όμως βασίζεται σε μαζικά τεστ
  • Μαζίκα και επαναλαμβανόμενα τεστ ανα 20 μέρες στη κάθε περιοχή, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος

Για την Οικονομία

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε ως ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης καθώς και ότι δεν στηρίζουν τους μικρομεσαίους πολίτες αλλά τους ισχυρούς.

Προτείνει:

  • Πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής τουλάχιστον αντίστοιχο με αυτό του 2020 με πρόβλεψη να μην επιστραφεί το 70%
  • Κούρεμα υποχρεώσεων
  • Σταθερά 120 δόσεις
  • 30% ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση για τους συνεπείς
  • 100% κάλυψη ασφαλειστικών εισφορών από το κράτος

Πηγή: e-peiraias.gr