Εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου δόθηκε λίγο μετά τις 16:00 την Πέμπτη, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Κορινθία και έχει επεκταθεί στις γύρω περιοχές.

Η αστυνομία καλούσε τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε νέο γραπτό μήνυμα μέσω του αριθμού 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

«Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην περιοχή

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στη διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Σχίνο.
  • Στο ύψος του 21ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι.
  • Στην οδό Χρυσανθέμων στην περιοχή Δελφίνια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.
  • Στην οδό Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σώρα.
  • Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου από το ύψος του Βενζινάδικου ΕΚΟ, ρεύμα προς Αλεποχώρι.
  • Στην οδό Χανίων, από το ύψος του Αγίου Ιερόθεου, ρεύμα προς Χάνι, περιοχή Κρύα Βρύση.
  • Στην οδό Μοράβα από το Εθνικό Στάδιο Μεγάρων προς περιοχή Καβελάρι.

Eικόνες αποκάλυψης

Η πυρκαγιά δεν σταμάτησε πουθενά, σάρωσε τα πάντα. Έκαψε κυριολεκτικά και τη θάλασσα όπως μαρτυρά βάρκα που κάηκε μέσα στο νερό.

Οι κάτοικοι, ανήμποροι να σταματήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε μέσα στη νύχτα, προσπάθησαν να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στη θάλασσα αφού ο πρόσφατος εφιάλτης της πυρκαγιάς στο Μάτι προκαλεί ακόμα τρόμο στους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί.

Πηγή: e-peiraias.gr