Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην εξαγγελθείσα από την Κυβέρνηση διαδικασία χορήγησης self tests στους πολίτες μέσω φαρμακείων. Όπως υπογραμμίζει «Η διαδικασία αυτή, όντας πλήρως αντιεπιστημονική, μπορεί να αποβεί από άχρηστη έως δυνάμει επικίνδυνη».

Μέσα από την ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ εκφράζει τον προβληματισμό του για το πού θα αποβάλλονται τα 40 εκ. μηνιαίως χρησιμοποιούμενα tests, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να νοσήσουν οι φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι μέσα στα φαρμακεία.

Ο ΦΣΑ καταλογίζει στην Κυβέρνηση «προσπάθεια συκοφάντησης των φαρμακοποιών με φθηνά επιχειρήματα δήθεν περί αιτημάτων αμοιβής προσπαθώντας να πετύχει έναν κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους».

Τέλος, τονίζει τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στον αντιγριπικό εμβολιασμό καλύπτοντας τα κενά της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης της χώρας με μόνη αμοιβή το χαμόγελο και τις ευχαριστίες των εμβολιασμένων πολιτών.

Κούβαρης: Πολύ επικίνδυνο να γίνονται τα tests στο φαρμακείο – Πρόθεσή μας να στηρίξουμε την προσπάθεια

«Θα ήθελα να πω ότι τα ερωτήματα που βάλαμε είναι ερωτήματα τα οποία οφείλει να λύσει άμεσα η κυβέρνηση. Η διάθεση και η πρόθεση των φαρμακοποιών είναι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια» σημείωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο MEGA.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό στο να τα κάνουμε στο φαρμακείο» επισήμανε ο κ. Κούβαρης, καθώς οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι είναι «πολύ επικίνδυνο».

«Δεν μας ενδιαφέρει καμία αμοιβή στο όλο θέμα, δεν θέλουμε να υπάρχει αμοιβή. Εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε πως γίνονται τον πολίτη και αυτός να πάει σπίτι να το κάνει» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΦΣΠ, υπογραμμίζοντας ότι είναι «αναγκαίο, επιβεβλημένο και πολύ απλό».

«Εάν στα 20 εκατομμύρια τεστ, κάποιοι πολίτες έχουν την ευσυνειδησία να πάνε στο επόμενο βήμα, εάν είναι θετικοί, τότε έχουμε δημιουργήσει τεράστιο τείχος ασφαλείας απέναντι στην πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Κούβαρης.

Πηγή: e-peiraias.gr