Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτήσει επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, που έμειναν κλειστές την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, λόγω του αυστηρού lockdown.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, η απόφαση υπεγράφη χθες από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακίρη και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση του προγράμματος.

Όπως είπε, θα αφορά στις επιχειρήσεις «των περιοχών που ήταν κλειστές με αυστηρό lockdown στην περίοδο των εορτών και που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο του click away που λειτούργησε η υπόλοιπη αγορά».

Συνεπώς, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.λπ.) και της Κοζάνης, που κατά την περίοδο των γιορτών βρίσκονταν σε σκληρό lockdown.

Όσον αφορά στο ποσό της επιδότησης, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κάθε επιχείρηση θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησης του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα οικονομικά μέτρα που σκοπεύει να λάβει η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Ελασσόνα.


Πηγή: e-peiraias.gr