Το τμήμα Β1 Σωστικών και πυροσβεστικών μέσων Ασπροπύργου αναδεικνύει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συνάδελφους που είτε θέλουν να φοιτήσουν και να αποκτήσουν τα σωστικά είτε θέλουν να τα ανανεώσουν.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Εκ μέρους του τμήματος Β1 Σωστικών και πυροσβεστικών μέσων Ασπροπύργου, απογευματινό τμήμα τελειόφοιτων σπουδαστών (πλοιάρχων και μηχανικών).

Σας ζητούμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει από την διακοπή του κύκλου σπουδών λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση του.

Παρακολουθήσαμε με επιτυχία το θεωρητικό μέρος των σπουδών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και ένα ορισμένο μέρος των πρακτικών σπουδών (την περίοδο που επιτρεπόταν η φυσική παρουσία μας στην σχολή).

Με την επιβολή εκ νέου απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown) το τμήμα μας διέκοψε τις σπουδές τους, τρείς μόνο ημέρες πριν την καθολική ολοκλήρωση των σπουδών του!

Και αυτό διότι μας απομένουν:Τρείς μέρες πρακτικών σπουδών σχετικά με τα ταχύπλοα (κάτι το οποίο απαιτεί την φυσική μας παρουσία), αλλά και οι τελικές εξετάσεις του συνόλου των θεωρητικών σπουδών τις οποίες ολοκληρώσαμε μέσω διαδικτύου.

Αναμένουμε σχεδόν τρείς ολόκληρους μήνες από την στιγμή που διακόψαμε χωρίς καμία ενημέρωση για την εξέλιξη των σπουδών μας.

Είμαστε σχεδόν 32 τελειόφοιτοι σπουδαστές του εμπορικού ναυτικού που λόγω αυτών των τριών ημερών αδυναμίας πρακτικής εκπαίδευσης και εξέτασης δεν Είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τις επαγγελματικές μας βλέψεις.

Ζούμε όλοι σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω των συνθηκών της πανδημίας και από άποψη οικονομικών είμαστε όλοι πιεσμένοι χωρίς μάλιστα την δυνατότητα να εργαστούμε πάνω σε αυτό από το οποίο μόλις αποφοιτήσαμε.

Τα πρακτικά μαθήματα μπορούν να γίνουν με ολιγομελή τμήματα, με τον ελάχιστο δηλαδή αριθμό ατόμων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποστάσεων, καθότι γίνονται σε ανοιχτό προαύλιο χώρο, και οι εξετάσεις του θεωρητικού σκέλους να γίνουν διαδικτυακά (όπως άλλωστε γίνονται και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες του υπουργείου ναυτιλίας π.χ. ΚΕΣΕΝ) ώστε να μην χρειαστεί να μπούμε σε αίθουσα, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους ο κύκλος της εκπαίδευσης μας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σας ζητάμε την άμεση διευθέτηση του προβλήματος και την ενημέρωση μας για τυχόν εξελίξεις.

Πηγή: e-peiraias.gr