Κοινοποιείται το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη στον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου, την παραμονή της 47ης μαύρης επετείου της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο ενόψει των παράνομων εξαγγελιών Ερντογάν – Τατάρ για τα Βαρώσια.

  Αθήνα, 19 Ιουλίου 2021

Αγαπητέ Δήμαρχε της Αμμοχώστου,

φίλτατε Δρ. Σίμο Ιωάννου,

 

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σου προωθώ για την ενημέρωσή σας τα πρακτικά των ενεργειών μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κατά τις Ολομέλειες Ιανουαρίου και Απριλίου 2021, για την έγκαιρη ανάδειξη και  αποτροπή της περαιτέρω παραβίασης της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από την Τουρκία.

 

Πρόκειται για 3 Ερωτήσεις που υπέβαλα ως Εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των 47 κρατών-μελών, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων in concreto εις βάρος της Τουρκίας σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο και συγκεκριμένα προς:

 

– τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και Προεδρεύοντα της Επιτροπής Υπουργών, κ. Heiko Maas

– τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, κ. Michael Roth

– τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Sassoli.

 

Ενόψει της αποψινής κινητοποίησης που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου, παραμονή της μαύρης επετείου των 47 ετών από τον πρώτο Αττίλα, για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα και όσα προδιαγράφει για το Βαρώσισας μεταφέρω τον αγωνιστικό μου χαιρετισμό. Και τη διαβεβαίωση ότι ως Ελληνίδα Βουλευτής της Αριστεράς θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό σας, στον κοινό μας αγώνα για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης Αμμοχώστου και όλης της κατεχόμενης Κύπρου, για την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, τη δικαίωση του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και αυτοδιάθεση και την απόκρουση των σχεδίων που επιδιώκουν να θέσουν την Κύπρο σε μόνιμη ομηρία από την κατοχική Τουρκία.

 

Με αδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

 

Νίνα Γ. Κασιμάτη 

Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων,

Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL/GUE).

Πηγή: e-peiraias.gr