Ο Παύλος Γερουλάνος περιόδευσε στη Θράκη και τη Φθιώτιδα, όπου μίλησε στην Αλεξανδρούπολη και την Αταλάντη σε  ημερίδες με τίτλο «Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία» που διοργάνωσαν οι δήμοι Αλεξανδρουπόλεως και Λοκρών. 

Αθήνα 30 Ιουλίου 2021 – Στους νομούς Έβρου και Ροδόπης στη Θράκη, αλλά και στον νομό Φθιώτιδος στη Στερεά Ελλάδα, βρέθηκε ο Παύλος Γερουλάνος από την Κυριακή 25 Ιουλίου ως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Αφορμή για την περιοδεία του ήταν η διοργάνωση δυο ημερίδων με θέμα «Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία» που πραγματοποιήθηκαν από τους Δήμους Αλεξανδρουπόλεως και Λοκρών, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο και τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο. Εκεί, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους πολίτες, τις πολιτικές προτάσεις του για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας με στόχο την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών από τον παραδοσιακό έλεγχο του κεντρικού κράτους και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας στο πλαίσιο μιας πατριωτικής οικονομίας. 

Από τον  Έβρο και τη Ροδόπη, στη Φθιώτιδα

Ο Παύλος Γερουλάνος ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θράκη (26-27 Ιουλίου) από τον ακριτικό Έβρο όπου επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, τη Βύσα, το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες, και στη Ροδόπη, την Κομοτηνή. Στις 28 Ιουλίου, συνέχισε τις συναντήσεις του στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στη Λαμία και την Αταλάντη. Τόσο στον Έβρο και τη Ροδόπη όσο και στη Φθιώτιδα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες οι οποίοι πραγματοποιούν εξωστρεφείς επενδύσεις δίνοντας ώθηση στην τοπική και την εθνική οικονομία, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το ανθρωπιστικό και εκπαιδευτικό έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδος από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Συμεών. 

Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία 

Στις ημερίδες στην Αλεξανδρούπολη και την Αταλάντη ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με θεσμική χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών και την ενδυνάμωσή τους με σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία. Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τα επιμελητήρια, τους συνεταιρισμούς και τα πανεπιστήμια, μπορούν να επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιφέρειας. Βασική προϋπόθεση για να πετύχει ένα τέτοιο σχήμα είναι η κεντρική εξουσία να μεταφερθεί στις τοπικές κοινωνίες με τρόπο ευέλικτο και κυρίως, με όραμα και εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και τους θεσμούς. Στη διάρκεια των ημερίδων ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε και τη δημιουργία της Αναγέννησης, ενός φορέα στο πλαίσιο της προοδευτικής παράταξης, με πολιτικό στόχο να διεκδικήσει και να κερδίσει για την Ελλάδα το μέλλον που της αξίζει, ξεκινώντας από την περιφέρεια, δουλεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι η αποσυγκέντρωση της εξουσίας θα δημιουργήσει πλούτο στις περιοχές της Ελλάδας που μπορούν να τον δημιουργήσουν και θα διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή του, την ώρα που το χρειαζόμαστε περισσότερο. Και για αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να γίνει η αποσυγκέντρωση πολιτική προτεραιότητα στη χώρα. Ώστε να εντοπίσουμε πλούτο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε κάθε περιοχή και να τη βοηθήσουμε να επενδύσει σε αυτόν το πλούτο για τις επόμενες γενιές. Το θεωρούμε την μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας ώστε η μοίρα της χώρας να αλλάξει και οι επόμενες γενιές να σταθούν στις δικές τους δυνάμεις». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα της Αλεξανδρούπολης στον σύνδεσμο 

Πηγή: e-peiraias.gr