Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τέταρτης ο άνδρας που φέρεται να πρωτοστάτησε στην επίθεση σε βάρους του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 30 ετών, ιρακινής καταγωγής, τον οποίο οι Αρχές εντόπισαν βάζοντας στο «μικροσκόπιο» το βίντεο από τη χθεσινή επίθεση στον αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται ότι για τα χτεσινά επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. O πρώτος εκ των συλληφθέντων είναι ένας 22χρονος ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ όσων προσήχθησαν βρίσκονταν και ανήλικοι.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Πηγή: e-peiraias.gr