Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί,έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη ο συνήγορος του,Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, καθώς όπως ανέφερε ο εντολέας του “δεν κλήθηκε να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών, των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις”.
Αν τελικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεχτεί το αίτημα, ο κατηγορούμενος ηθοποιός-σκηνοθέτης είναι πιθανόν να μην απολογηθεί και να να συνεχιστεί η έρευνα. Αν,ωστόσο, γίνει δεκτό, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα απολογηθεί και στη συνέχεια Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, ο εντολέας του αρνείται τις πράξεις βιασμού που του αποδίδονται, καθώς το χρόνο που φέρονται αυτές να τελέστηκαν εκείνος βρισκόταν σε διαφορετικά μέρη. Ο κατηγορούμενος δεν αρνείται ότι γνώριζε τα θύματα, υποστηρίζει,ωστόσο, ότι η εμπλοκή του οφείλεται σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία.

“Έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο”, είπε ο κ. Κούγιας.

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης στις 9 Αυγούστου 2015 στην Επίδαυρο, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής: “Την 1η Αυγούστου του 2015 μετέβη στην Ιθάκη και έμεινε όλο τον Αύγουστο εκεί με τον ιδιοκτήτη του Action24 και πρώην Υπουργό Πολιτισμού”.

Ο κ. Κούγιας,παράλληλα,προανήγγειλε και την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων, προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου ενός εκ των μηνυτών του κ. Γιάννη Βλάχου, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι κι άλλα θύματα είναι έτοιμα να καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη.

“Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικών καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητικές σε βάρος του συμπεριφορές” ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Κούγια, ότι ο εντολέας του δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται, απάντησε πως έχει μεταφερθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στα ΜΜΕ.

“Ενώπιον της δημοσιότητας δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση» τόνισε.

“Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δε θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης”.

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: “Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες”.

“Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλλει” κατέληξε.

Η υπερασπιστική γραμμή:

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κούγιας φαίνεται ότι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί για τον κατηγορούμενο ηθοποιό-σκηνοθέτη είναι αυτή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών. Ταυτόχρονα, πρόκειται να τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των μαρτύρων,καθώς και αμφισβήτηση της νομιμότητας του εντάλματος, με αποτέλεσμα να αλλάξει έτσι η πορεία της ανάκρισης.

Πηγή: e-peiraias.gr