Η Pfizer/BioNTech ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της ενάντια στο νέο κορωνοϊό ήταν 91,3 % αποτελεσματικό ακόμα και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και το 95,3% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής COVID-19 όπως ορίζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Πλήρως αποτελεσματικό το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι και ενάντια στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού B.1.351, το οποίο είναι το κυρίαρχο στέλεχος που κυκλοφορεί στη Νότια Αφρική.

«Η υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου που παρατηρείται έως και έξι μήνες μετά από μια δεύτερη δόση και έναντι της παραλλαγής που επικρατεί στη Νότια Αφρική παρέχει περαιτέρω εμπιστοσύνη στη συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας», δήλωσε ο Albert Bourla.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για να επιβεβαιώσουμε περαιτέρω την ισχυρή αποτελεσματικότητα και τα καλά δεδομένα ασφάλειας που έχουμε δει μέχρι τώρα, ειδικά σε μια πιο μακροπρόθεσμη παρακολούθηση», δήλωσε ο Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

Πηγή: e-peiraias.gr