Στη χθεσινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η έναρξη εμβολιασμών και για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν, μπορούν να το κάνουν αρκετά πιο νωρίς από την αναμενόμενη ημερομηνία εμβολιασμού τους. Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 όπως διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους θα γίνει στην συνέχεια και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα, τα εμβολιαστικά κέντρα δε θα λειτουργήσουν από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα, επομένως οι εμβολιασμοί για το Μάιο θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα. Ο κ. Θεμιστοκλέους ερωτηθείς για ποιό λόγο θα παραμείνουν κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα, απάντησε ότι ο σχεδιασμός ήταν εξαρχής αυτός και πως τα ραντεβού των αργιών του Πάσχα θα αναπληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων θα επεκταθεί έως τις 10 το βράδυ και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία.

Από τις 5 Μαΐου μπαίνει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μετά το «πράσινο φως» που πήρε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ως προς την ασφάλεια του. Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 33.600 εμβόλια του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, από το σύνολο των 1,35 εκατ. δόσεων που της αναλογούν από την ευρωπαϊκή συμφωνία για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

Πηγή: e-peiraias.gr