Στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης , βρίσκονται ήδη τα πρώτα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια κατά του Κορωνοϊού.

Ο Γενικός γραμματέας του συναιτερισμού (ΣΥ.ΦΑ), Σπύρος Νικολαίδης , μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ , επισήμανε πως «είναι ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, ιαπωνικής κατασκευής, φτάνουν στους -80 βαθμούς Κελσίου. Διαθέτουν οθόνη καταγραφής θερμοκρασίας και θα τηρηθούν όλα πρωτόκολλα παραλαβής, αποθήκευσης και παράδοσης. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας ενώ περιμένουμε ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τα πρώτα εμβόλια της Pfizer».

Εκτός των άλλων, σημείωσε ότι όλοι περιμένουμε την αρχή του τέλους για την πανδημία Covid-19 και αναφέρθηκε στις δυνατότητες φύλαξης των ψυγείων βαθιάς κατάψυξης, συγκεκριμένα είπε « περίπου 15.000 φιαλίδια θα αποθηκεύονται σε κάθε ψυγείο. Κάθε φιαλίδιο περιέχει πέντε δόσεις εμβολίων, άρα η δυνατότητα τους φτάνει να αποθηκεύουν έως 80.000 εμβόλια».

*Πρόσβαση θα υπάρχει μόνο από το ήδη ορισμένο προσωπικό στο οποίο έχει ανατεθεί η φύλαξη αλλά και η σωστή διαχείριση του όλου εγχειρήματος. Υπάρχει ήδη 24 ωρή φύλαξη με αυστηρά μέτρα ασφαλειάς και θα ενισχυθεί και από τα σώματα ασφαλείας.

Πηγή: e-peiraias.gr