Εφιαλτική ήταν η χθεσινή εφημερία για το νοσοκομείο «Λαϊκό», καθώς ξεκίνησε την εφημερία του με 22 απλές κλίνες για covid περιστατικά, οι οποίες στις 9 το βράδυ γέμισαν, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να πάψει να δέχεται περιστατικά κορωνοϊού.

Ο προϊστάμενος μονάδας Covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός χαρακτήρισε «δραματική» τη χθεσινή εφημερία και «τραγική»τη νύχτα. «Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid»σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική. Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid» είπε μιλώντας στο Open.

Ο κ. Ορφανός τόνισε ότι τα νοσοκομεία, στο τρίτο αυτό κύμα που περνά η χώρα μας, «έχουν φτάσει στα όρια τους». «Είμαστε στο κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο μετά την επιστράτευση στο νοσοκομείο έχουν πάει πέντε γιατροί. 

Η χθεσινή ημέρα ήταν από τις πιο δύσκολες επιδημιολογικά, καθώς καταγράφηκε νέο διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.586 κρούσματα και 699 διασωληνωμένοι. Επίσης είχαμε 543 νέες εισαγωγές ασθενών, με τις 265 από αυτές στα νοσοκομεία της Αττικής.

Από σήμερα στο ΕΣΥ μπαίνουν για εφημερίες δύο ακόμη νοσοκομεία, το ΝΙΜΤΣ και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, στα οποία θα νοσηλεύονται non covid περιστατικά, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός που θα δέχεται μόνο Cοvid περιστατικά, ενώ σημαντική βοήθεια στο εξαντλημένο προσωπικό των νοσοκομείων θα προσφέρουν και οι 206 ιδιώτες ιατροί που επιστρατεύτηκαν από το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: e-peiraias.gr