Γεγονός του αριθμού των αιμοδοτών παρατηρείται στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Μείωση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των αναγκών για τους ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση.

«Όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, τόσο μειώνεται ο αριθμός αιμοληψιών, όχι μόνο στην Αιμοδοσία του ΑΧΕΠΑ, σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας. Υπάρχει λοιπόν τεράστιο πρόβλημα εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών σε μετάγγιση. Οι σύλλογοι εθελοντών δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν το αίτημά μας να προγραμματιστούν εξορμήσεις έως και τον Ιανουάριο. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε πολύ να έρχεστε ατομικά, έχοντας συνεννοηθεί πρώτα μαζί μας, έχοντας κλείσει δηλαδή ραντεβού, και μην φοβάστε τίποτα», αναφέρει με ανακοίνωση της η υπηρεσάι αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η πρόσβαση στην αιμοδοσία του ΑΧΕΠΑ και σε κάθε υπηρεσία αιμοδοσίας, είναι απολύτως ασφαλής. «Μην φοβάστε τίποτα! Δεν κολλάει ο ιός από το πέρασμά σας στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου ούτε φυσικά και στην Αιμοδοσία μας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι χρέος όλων μας να είμαστε αλληλέγγυοι προς αυτούς που μας έχουν ανάγκη. ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ.

Πηγή: e-peiraias.gr