Στο πλευρό των αστέγων που δοκιμάζονται από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που τη συνοδεύουν βρέθηκε το Σάββατο (22/1), με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πραγματοποιώντας δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork) στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βράδυ του Σαββάτου, παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, πολυμελές κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ, αποτελούμενο από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές του Ε.Ε.Σ, βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά για να προσφέρει ζεστά γεύματα και παντός είδους ανθρωπιστική βοήθεια, όπως είδη βασικής διατροφής, είδη ατομικής υγιεινής, ιματισμό αλλά και κουβέρτες, σκούφους, γάντια και ζεστά ροφήματα για να ενισχύσει τους άστεγους συνανθρώπους μας. Παράλληλα, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας, καθώς και ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους του Δήμου.

Τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τους εθελοντές για το τεράστιο ανθρωπιστικό τους έργο προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Πηγή: e-peiraias.gr