Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της μαρίνας Αλίμου, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου για έκρηξη στο Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΜΑΡΤΙΝΕΖ» Ν. Σαρωνικού 30 , το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στην προβλήτα 7.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου διαπίστωσαν  ότι έγινε έκρηξη στο μηχανοστάσιο του ανωτέρω σκάφους, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία .

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν ο τραυματισμός 31χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν επί του σκάφους την ώρα της έκρηξης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΚΑΤ” για προληπτικές εξετάσεις.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το «ΜΑΡΤΙΝΕΖ» ανελκύστηκε και μεταφέρθηκε στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, όπου  του απαγορεύτηκε ο απόπλους του. μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας .

Πηγή: e-peiraias.gr