Κατά το χρονικό διάστημα 05 – 07 Οκτωβρίου 2021, οκτώ στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η και τη 2η ΕΜΑΚ, καθώς και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Καταστροφών του Α.Π.Σ., συμμετείχαν στη σειρά εκπαιδεύσεων NCT CBRNe Pro Trainings Europe, οι οποίες έλαβαν χώρα στο εκπαιδευτικό κέντρο  ΝUBICH της Ιταλικής Διακλαδικής Σχολής Χ.Β.Ρ.Π.Ε. (Italian Joint NBC Defense School) που εδρεύει στην πόλη Ριέτι της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, το πυροσβεστικό προσωπικό, είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε πληθώρα ρεαλιστικών σεναρίων, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα ενεργειών σχετικά με την ανταπόκριση, τη διαχείριση και τον έλεγχο περιστατικών με εμπλεκόμενους πραγματικούς ραδιολογικούς, βιολογικούς και χημικούς παράγοντες (live agents).

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ανάλογες εκπαιδεύσεις σε θέματα εξοπλισμού ανίχνευσης, δειγματοληψίας, απολύμανσης, αλλά και ψηφιακής διαχείρισης Χ.Β.Ρ.Π.Ε. περιστατικών, τελευταίας γενιάς ενώ οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν παράλληλα το διεθνές συνέδριο “NCT CBRNE & Explosive Europe 2021”.

Ο υψηλός επαγγελματισμός, η διαλειτουργικότητα και η επιτυχημένη συνεργασία με άλλες αντίστοιχες ομάδες και φορείς του εξωτερικού συνέβαλαν στην απόκτηση πολύτιμων εμπειριών και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας από το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: e-peiraias.gr