Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ε’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ IONIAN BLUE N.X. 492 που βρίσκεται ελλιμενισμένο στη μαρίνα Ζέας Πειραιά, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα (01) περιπολικό όχημα ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε αριστερή κλίση του σκάφους μετά από εισροή υδάτων. Με μέριμνα του φορέα διαχείρισης λιμένα τοποθετήθηκαν αντλίες απάντλησης υδάτων και πραγματοποιήθηκε η πόντιση φράγματος περιμετρικά του σκάφους για προληπτικούς λόγους αποφυγής τυχόν ρύπανσης. Στο εν λόγω σημείο μετέβησαν επίσης προς παροχή συνδρομής ένα (01) όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και καταδυτικό συνεργείο.

Κατά τη διάρκεια απάντλησης υδάτων παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής αυτοδιαλυόμενης, περιορισμένης έκτασης εντός πλωτού φράγματος, η οποία αντιμετωπίστηκε από τον φορέα διαχείρισης ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το παραπάνω σκάφος επανήλθε σε πλεύσιμη κατάσταση μετά το πέρας της απάντλησης υδάτων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ζέας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”IONIAN BLUE”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Πηγή: e-peiraias.gr