Σε εργαστήρια, σε επιτόπιες έρευνες, στον κόσμο της νύχτας, αλλά και μέσα από την ανάλυση των βίντεο, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζει τις έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον του ενός από τους τρεις δράστες που διέπραξαν το στυγερό έγκλημα. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αξιολογούν τα ευρήματα στο σπίτι του ζευγαριού, με ορισμένα εξ αυτών να «δείχνουν» το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί.

Εκτός από την κατάθεση του 32χρονου πιλότου, ο οποίος φαίνεται ότι είδε τον έναν από τους δράστες και έχει ήδη περιγράψει πλήρως τα χαρακτηριστικά του στους αστυνομικούς, οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν εντοπίσει στο σημείο τρίχες οι οποίες πολύ πιθανόν να ανήκουν σε έναν εκ των δραστών.

Γεωργιανός επιχείρησε να φύγει με πλαστό διαβατήριο
Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή έχει προσαχθεί ύποπτος για τη ληστεία και τη δολοφονία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Έβρο εντοπίστηκε Γεωργιανός, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στην Τουρκία με πλαστό διαβατήριο και ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε συμμορία ληστών, η οποία πριν από περίπου δύο μήνες είχε διαπράξει ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου στο Πικέρμι. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν πως μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής του στο έγκλημα, ωστόσο λόγω του παρελθόντος του και του γεγονότος πως προσπάθησε να φύγει από τη χώρα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί.

Πώς κινούνται οι Αρχές
Από την πρώτη στιγμή η έρευνα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, έλαβε χαρακτηριστικά «αντιτρομοκρατικού τύπου» καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε ειδικά μηχανήματα και εργαλεία προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία των δραστών. Παράλληλα, ελήφθη γενετικό υλικό από τα νύχια και το πρόσωπο της 20χρονης Καρολάιν, η οποία ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί αλλά και από σχοινιά και ταινίες που χρησιμοποίησαν οι τρεις δράστες για την ακινητοποίηση του ζευγαριού.

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι της οικογένειας, τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής των δραστών στο σπίτι θα έχει αφήσει αποτυπώματα που μπορούν να αξιοποιηθούν. Οι εκτιμήσεις των αστυνομίας, πάντως, συγκλίνουν στο ότι οι δράστες ανήκουν σε εγκληματική συμμορία Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανής Μαφίας και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους προκειμένου να εντοπιστούν. Για αυτό το λόγο έχουν ήδη ανασυρθεί φάκελοι εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία της ανθρώπινης ζωής ενώ εξετάζονται εκ νέου υποθέσεις από το παρελθόν με παρόμοια χαρακτηριστικά. Κλειδί θα αποτελούν οι καταθέσεις του 32χρονου πιλότου.

Πηγή: e-peiraias.gr