Σε 3 σημεία του Δήμου Πειραιά, εγκαταστάθηκε η συσκευή αποστείρωσης αέρα που αναπτύχθηκε από το Τμήμα Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με αρωγό το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου («Blue Lab»).

Η συσκευή έχει το όνομα «BLUE AIR» και βασίζεται στη δημιουργία μιας συσκευής μικρών διαστάσεων, η οποία τραβάει τον αέρα, τον αποστειρώνει μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας και τον αποδίδει στον χώρο απαλλαγμένο από ιούς.

Η συσκευή – αεραγωγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλειστούς χώρους, προσφέροντας αποτελεσματική και οικονομική απολύμανση του αέρα. Κάθε τέτοια συσκευή μπορεί να καλύψει έως και 100 τ.μ. ενώ σε μεγαλύτερους χώρους, μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες συσκευές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, είπε ότι “είναι επιπρόσθετο μέτρο στον αγώνα κατά της πανδημίας για την προστασία των πολιτών” και πως “στόχος είναι η καινοτόμος αυτή συσκευή, να εγκατασταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους του Δήμου, αλλά και εκτός αυτού”.

Πηγή: e-peiraias.gr