Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα από τα σχολεία της πόλης του Κερατσινίου, όπως και άλλων περιοχών, έχουν κατασκευαστεί πριν πολλά χρόνια και χρειάζονται επισκευές και διαρκή συντήρηση.

Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Βρεττάκου προέβη στην υποβολή μιας δέσμης προτάσεων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μία από τις οποίες αφορά στην κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, αίτησης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της αντισεισμικής θωράκισής των σχολείων.

Το προτεινόμενο έργο αφορά την Αντισεισμική Προστασία σε κρίσιμες σχολικές εγκαταστάσεις που το έχουν ανάγκη. Η υλοποίηση του ανωτέρω έργου καθίσταται επιτακτική ανάγκη ειδικά μετά τους πρόσφατους σεισμούς στη χώρα μας.

Μετά τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο των κρίσιμων υποδομών του Δήμου θα καθοριστούν εκείνες που χρήζουν Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο και στη συνέχεια θα καθοριστούν αυτές που χρήζουν άμεσα Μελέτης Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού και Υλοποίησης.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί να συνδυαστεί το συγκεκριμένο έργο με ενημερωτικές δράσεις των μαθητών για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος δήλωσε ότι «η στήριξη των μαθητών και η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία θα συνεχίζει να πιέζει με κάθε μέσο και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της παρεχόμενης διδασκαλίας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας ήταν και θα παραμείνει δική μας προτεραιότητα».

Πηγή: e-peiraias.gr