Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα απονείμει στον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Μιχαήλ Μισούστιν και στον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του 1821.

Η απονομή του μεταλλίου στον κ. Μισούστιν θα γίνει σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 15.45, ενώ στον Πρίγκιπα Κάρολο αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 12.45.

Η παρασημοφόρηση του Μιχαήλ Μισούστιν γίνεται σε αναγνώριση της υποστήριξης και της συμβολής του λαού της Ρωσίας στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Η παρασημοφόρηση του Πρίγκιπα Καρόλου γίνεται σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών.  

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμος της Αθήνας και οι επιχειρηματίες θα υπογράψουν τον χάρτη αειφορίας «Terra Carta», μια πρωτοβουλία του Πρίγκηπα της Ουαλίας που θέτει τη βιωσιμότητα στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα και προάγει την συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: e-peiraias.gr