Παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατία στην Β Πειραιά, Δημήτρη Μαρκόπουλου, με αφορμή το νέο κλείσιμο Τραπεζικών Καταστημάτων.

Αφορμή της παρέμβασης του κυρίου Μαρκόπουλου, στάθηκε το άρθρο της ιστοσελίδας thepowergame.gr όπου ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα μειωθούν κατά 400 τα τραπεζικά καταστήματα ενώ 4000 υπάλληλοι θα χάσουν την εργασία τους.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «Ο εξορθολογισμός των τραπεζών και η βιωσιμότητα τους οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη και τις ανάγκες των πολιτών» και φέρνει σαν παράδειγμα την Β Πειραιά όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις ήδη μειώσεις καταστημάτων καθώς πολλές περιοχές δεν έχουν ΑΤΜ.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία φώναζε για τις επιπτώσεις που θα έφερναν τα Capital Control που ήρθαν το καλοκαίρι του 2015 από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος αναφέρει την δυσκολία πολλών Ελλήνων που δεν έχουν γνώση της τεχνολογίας και ταλαιπωρούνται για να βρουν ΑΤΜ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου:

Ο εξορθολογισμός των τραπεζών και η βιωσιμότητα τους οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη και τις ανάγκες των πολιτών. Στη Β Πειραιά ολόκληρες περιοχές χιλιάδων κατοίκων δεν έχουν πλέον ούτε ΑΤΜ. Μεγάλες συστημικές τράπεζες έκλεισαν ήδη από το 2016 καταστήματα δίχως φροντίδα όμως για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Φωνάζαμε πως τα capital controls του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν επιπτώσεις όμως πλέον το φορτίο το κουβαλάνε οι πελάτες των τραπεζών που δεν εξυπηρετούνται. Οπωσδήποτε η ιντερνετική τραπεζική καλπάζει όμως μην ξεχνούν οι διοικήσεις των τραπεζών ότι υπάρχουν και Έλληνες χωρίς γνώσεις της τεχνολογίας που ταλαιπωρούνται.

Πηγή: e-peiraias.gr