Τι σημείωσε στο MEGA η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου

«Η Γ’ Λυκείου είναι ενήλικα παιδιά, συμπεριφέρονται όπως όλοι μας, και για αυτά αντιμετωπίζουμε το θέμα της πιθανής διασποράς του ιού» σημείωσε η κα. Γιαμαρέλλου.

Σύμφωνα με την κα. Γιαμαρέλλου, επειδή τα συγκεκριμένα παιδιά είναι σε μια κρίσιμη θέση, καθώς θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις, είναι επόμενο να δεχθούν παραπάνω βοήθεια από την Πολιτεία.

Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, θα έχουν δυνατότητα να γίνεται τεστ όποτε το ζητήσουν και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αποφασιστεί και να γίνεται κατά διαστήματα κανονικό τεστ.

Τέλος κα. Γιαμαρέλλου ανέφερε: «Θα περιμένουμε και τα επιδημιολογικά δεδομένα, η εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη, γιατί θα δούμε τι κάναμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Για να ξέρουμε τι διασπορά έχει γίνει από ένα γεγονός με συνωστισμό, πρέπει να περάσουν 15 ημέρες», σημείωσε ακόμα, τονίζοντας πως έχει δοθεί παραπάνω βαρύτητα στην Γ’ Λυκείου και υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει πριν από τις άλλες τάξεις.

Πηγή: e-peiraias.gr