Αιχμηρό σχόλιο στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, από τον ιστορικό Δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Φωτίου, με αφορμή άρθρο του κυρίου  Βρεττάκου στην εφημερίδα  «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Στο άρθρο του ο Χρήστος Βρεττάκος αναφέρει μεταξύ άλλων «Για δεκαετίες το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ήταν η «πίσω αυλή» της Αττικής. Στην πόλη μας λειτούργησαν οι πιο ρυπογόνες βιομηχανίες της Αττικής (Λιπάσματα, τσιμεντάδικο, NAΦΘΑ κ.ά.), η ΔΕΗ, η «χαβούζα», η Ψυττάλεια». Κάτω από την  ανάρτηση απάντησε ο κύριος Φωτίου «Οχι κυριε, δη μαρχε. Η χαβουζα δεν λςιτουργησε ποτε!! στο Κερατσινι, γιατι δεν το επετρεψε με αιματηρους αγωνες ο Λαος του. Τωρα πως εγιναν τετοιοι αγωνες κα τους αγνοειτε, ειναι σαν να μην ξερετε την ιστορια της Πολης που διοικειτε. Εκτος κι, αν οτι εγινε χωρις την προσωπικη σας συμμετοχη, ειναι αναξιο λογου».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος σε ανταπάντησή του προσπάθησε να μπαλώσει το αρχικό κείμενο λέγοντας «Αξιότιμε κύριε Φωτίου σας ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε το άρθρο μου.Η λογική του ήταν να δείξει ότι η πόλη μας αντιμετωπιστηκε από τις κυβερνήσεις με τις διάφορες τους ως η πίσω αυλή της Αττικής.Με αυτή τη λογική έγινε μια απαρίθμηση προβλημάτων που για δεκαετίες βασάνισαν και συνεχίζουν να βασανίζουν την πόλη.Προφανως και η χαβούζα δεν λειτούργησε και αυτό όπως σωστά επισημαίνετε οφείλεται στους ηρωικούς αιματηρούς αγώνες του λαού μας».

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος συνηθίζει να μηδενίζει το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών καθώς τον καταβάλει τεράστια αλαζονεία. Δυστυχώς ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ έχει πάρει τον ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.

Πηγή: e-peiraias.gr