«Απαράδεκτη» και «αδιανόητη» χαρακτήρισε την δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος αποδίδει με την δήλωση του αυτή ευθύνες στους γιατρούς για τους θάνατους συνανθρώπων μας με Covid-19 εκτός ΜΕΘ.

Επιπλέον, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη της κυβέρνησης η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, η έλλειψη κλινών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία».

Τέλος όσον αφορά την δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη, συμπλήρωσε: «Ο κ. Κοντοζαμάνης, οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη προς τους γιατρούς. Δεν χωράει συζήτηση αυτό. Είναι παντελώς άστοχη η συγκεκριμένη δήλωση, προσβάλλει τους υγειονομικούς της χώρας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όταν ο κόσμος αναρωτιέται αν μπροστά μας έχουμε και τρίτο ενδεχόμενο κύμα, διχάζει την κοινωνία σχετικά με τις ευθύνες των γιατρών και νοσηλευτών και γενικότερα κλονίζει την κοινωνία και στρέφεται εναντίον των ανθρώπων που σώζουν ζωές». Ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει άμεσα το σχέδιο της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο για τον τρόπο που εφαρμόζεται το Lockdown όσο και για τον τρόπο που προχωρά το σχέδιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Από την συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στο ραδιόφωνο Alpha 9,89

Πηγή: e-peiraias.gr