Στη σύλληψη ενός 48χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στην περιοχή “ΜΠΟΥΡΝΩΝΤΑ” Δροσιάς Χαλκίδας για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (απείθεια).

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια περιπολίας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντοπίστηκαν εντός της θάλασσας και πλησίον της ακτογραμμής, τρία (03) άτομα να διενεργούν υποβρύχια αλιεία στην εν λόγω περιοχή. Οι ανωτέρω, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με στόχο να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, απομακρύνθηκαν από την ακτή εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι. Στη συνέχεια με τη συνδρομή πλωτού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένος σε βραχώδη ακτή ο 48χρονος ημεδαπός. O προαναφερθής, ο οποίος είχε διενεργήσει υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα με χρήση ψαροντούφεκου και υποβρύχιου φακού, συνελήφθη για απείθεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω παράνομα εργαλεία, συσκευές και ποσότητα αλιευμάτων, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: e-peiraias.gr