Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα η Αττική βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» και αναμένεται η λήψη περαιτέρω μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο,σοβαρό κύμα πανδημίας.

Τα μέτρα που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής 29/1 στις 18:00 αφορούν το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,το λιανεμπόριο και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων όσον αφορά στα σχολεία είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια παντού, αλλά τα Λύκεια να παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές,συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Παράλληλα, για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές εισηγούνται επιστροφή στο click away , αλλά και σε ψώνια με ραντεβού για ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

Ανοιχτά θα παραμείνουν, και στις «κόκκινες» περιοχές, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να ανοίξουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλό κίνδυνο.

Παράλληλα, υπάρχουν σενάρια για επίσπευση της ώρας έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που τώρα είναι στις 9 το βράδυ, πλην των «κόκκινων» περιοχών που η απαγόρευση αρχίζει στις 6 το απόγευμα.

Οι ειδικοί εισηγούνται η απαγόρευση να αρχίζει στις «κόκκινες» (και στην Αττική) από τις 8, ενώ άλλοι εισηγούνται έναρξη και για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά στις 9.

Πηγή: e-peiraias.gr