Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη συγκέντρωση των πυροσβεστών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Βασικό αίτημά τους είναι προσλήψεις και οι μονιμοποιήσεις. Ένα αίτημα στο οποίο η κυβέρνηση, όπως φάνηκε, επέλεξε να απαντήσει με καταστολή και βία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών, χειροβομβίδων κρότου – λάμψης αλλά και νερού από την “αύρα” κατά των 2.000 περίπου εποχικών πυροσβεστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, με στόχο να διαλύσουν άμεσα την κινητοποίηση. Για περίπου 20 λεπτά διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας.

Πλάνα από την καταστολή:

Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες
Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες  EUROKINISSI
Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες
Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες  EUROKINISSI
Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες
Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες  EUROKINISSI

Τα αιτήματα των πυροσβεστών

Σημειώνεται πως η διαμαρτυρία που πραγματοποιείται από το πρωί, πρόκειται για συγκέντρωση ενστόλων ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, με αιτήματα την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων καθώς και μια σειρά αιτήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας.

Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες
Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες  INTIME NEWS

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

-Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

-Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

-Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κοροναϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

-Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

Πηγή: e-peiraias.gr