Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, περί τις 15:30, μέσα στο λεωφορείο 841 που εκτελεί το δρομολόγιο Πέραμα- Σταθμός Νίκαια.

Συνήθη δυστυχώς έχουν καταστεί τα περιστατικά κλοπών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε αυτά είναι “σιωπηρά” και αισθητά μόνο κατόπιν εορτής, είτε απότομα και βίαια, όπως έγινε και σήμερα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μαρτυρία αρθρογράφου της ιστοσελίδας μας, e-peiraias, που έτυχε να βρίσκεται μπορστά στο ατυχές γεγονός, το λεωφορείο βρισκόταν στην οδό Πέτρου Ράλλη, λίγο πριν τη στροφή του για την τελική στάση του μετρό, όταν σταμάτησε για να επιβιβαστούν επιβάτες. Εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, ένας άντρας ο οποίος επενέβαινε στο όχημα, άρπαξε την τσάντα μιας επιβάτισσας και κατέβηκε από το λεωφορείο τελευταία στιγμή, τρέχοντας στο πεζοδρόμιο.

Έντρομη η γυναίκα φώναζε πως της έκλεψαν την τσάντα και άρχισε να τρέχει πίσω του, με σκοπό να διασώσει την περιουσία της.

Ευτυχώς η περιπέτεια αυτή είχε αίσιο τέλος, αφού στην απόπειρα του να “χαθεί” στα στενά, ο δράστης πέρασε κοντά από μια παρέα νεαρών, ο οποίοι έχοντας δει το συμβάν να εκτυλίσσεται, τον σταμάτησαν αμέσως! Οι νεαροί παρέδωσαν την τσάντα στην ιδιοκτήτρια της, η οποία ξαναμπήκε στο λεωφορείο εμφανώς αναστατωμένη.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε πως κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι αρκετά προσεκτικός και πως δεν μπορούμε ποτέ να “χαλαρώνουμε” όσον αφορά την αυτοπροστασία μας τόσο εκτός όσο και εντός σπιτιού.

Άγνωστη δε παραμένει η ταυτότητα του δράστη και αμφίβολες οι συνέπειες για την πράξη του, εφόσον οι αρχές δεν καλέστηκαν επιτόπου.

Πηγή: e-peiraias.gr