Τα «Λαζαράκια» ζυμώθηκαν, ψήθηκαν και μοιράστηκαν από τους υπαλλήλους  των ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στις γειτονιές της πόλης. Ακολουθώντας τη συνταγή των γιαγιάδων τους αναβίωσαν αυτό το έθιμο με τη συνοδεία των καλάντων του Λαζάρου. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, πρόσφεραν τα «Λαζαράκια» και σε κάποιες περιπτώσεις δεν δίστασαν να τα μεταφέρουν και με καλάθι προκειμένου να φτάσουν στους παραλήπτες, όπως παλιά, στα μπαλκόνια των σπιτιών. 

Ακόμη τα μέλη των ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το 11ο Δημ. Σχολείο Αμαρουσίου, αναβίωσαν και διαδικτυακά τα «Λαζαράκια» και τα Κάλαντα του Λαζάρου στους μαθητές της ελληνικής παροικίας των σχολείων: Αχιλλοπούλειον Σχολή του Καΐρου, Ζωγράφειον Λύκειον της Κωνσταντινούπολης και Τοσίτσαιου – Πρατσίκειου Αλεξάνδρειας στέλνοντας τις ευχές τους με ζωγραφιές και βίντεο.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: 

«Οι άνθρωποι αυτής τη πόλης έχουν μάθει να ζουν με την παράδοση και να τη διατηρούν ζωντανή. Αφορμή είναι οι γιορτές αλλά η βαθύτερη ανάγκη τους το κράτημα στις ρίζες του  τόπου. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιλέγουν και γίνονται χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιούν, μέρος του λαογραφικού ‘γίγνεσθαι’, μεταφέροντας κομμάτι του πολιτισμού στα παιδιά και εγγόνια. Πολλά συγχαρητήρια στους υπαλλήλους των ΚΑΠΗ  του Δήμου μας που οι μάσκες δεν τους εμπόδισαν στο να ζωντανέψουν τις αναμνήσεις με κάθε ιεροτελεστία. Συγχαρητήρια και στα μέλη γιατί μέσα από τη διαγενεακή συνεργασία με σχολεία, έφτασαν σε μαθητές ελληνικών παροικιών τα έθιμα της πατρίδας μας. Εύχομαι του χρόνου αυτή η αναβίωση να γίνει σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας από κοντά με αγκαλιές και χαμόγελα όπως τα μέλη τους ξέρουν να προσφέρουν απλόχερα».

Πηγή: e-peiraias.gr