Συνεχίζεται χωρίς τέλος η Τουρκική προκλητικότητα αφού με ανάρτησή του στο Twitter το πρωί του Σαββάτου ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, παρουσιάζει την Ελλάδα ως καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η εν λόγω ανάρτηση περιλαμβάνει ένα βίντεο στο η Άγκυρα εμφανίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ γίνεται αναφορά στην Ελλάδα η οποία παρουσιάζεται ως «ο γείτονας και σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος αποτελεί καταφύγιο των τρομοκρατών». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, ενώ είναι ήδη γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στο βίντεο που κοινοποίησε ο Αλτούν γίνεται μία ιστορική αναδρομή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όπου παρουσιάζεται με παραπλανητικό τρόπο η ιστορία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και η εμπλοκή της Ελλάδας. Η τουρκική προπαγάνδα φτάνει σε σημείο να κατηγορήσει την χώρα μας πως εκείνη την περίοδο «η Ελλάδα εξόπλιζε τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ ενώ τους παρείχε εκπαίδευση σε στρατόπεδο στο Λαύριο».

Φτάνοντας στο σήμερα, οι Τούρκοι παρουσιάζουν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Λαύριο ως ορμητήριο Κούρδων και μέρος συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων ανταρτών.

«Πολλά μέλη του Feto εγκατέλειψαν την Τουρκία και διέφυγαν στην Ελλάδα και ανάμεσά τους βρίσκονταν και 8 αξιωματικοί που συμμετείχαν», αναφέρει το βίντεο, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος το 2016.

Στο επίμαχο βίντεο αναφέρεται, παράλληλα, πως ο Γκιουλέν έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει την Αθήνα για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.

«Η Τουρκία καλεί την γείτονά της να λάβει μέτρα εναντίων των τρομοκρατών του Feto και του ΡΚΚ και να στηρίξει την Τουρκία στην μάχη της ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας», καταλήγει το εν λόγω βίντεο παρουσιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας».

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων.

Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: e-peiraias.gr