Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ -ΚΑΤ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι” Ν.Π. 12705, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για λιμένες Πόρου, Ύδρας και Σπετσών, για περιστατικό εμπλοκής αντικειμένου στην προωστήρια αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου με εκατόν έξι (106) επιβάτες και δώδεκα (12) μέλη πληρώματος, όπου αποβίβασε δέκα (10) επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι ενενήντα έξι (96) προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της ναυτιλιακής εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ του επετράπη ο απόπλους για έναν μεμονωμένο πλου, κενού επιβατών, προς τον λιμένα Πειραιά.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του.

Πηγή: e-peiraias.gr