Περίπου στις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί το άνοιγμα των Λυκείων την επόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου σε όλες τις Περιφέρειες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάθεση του σχεδίου ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Υπουργός Παιδείας αναμένεται να συμμετάσχει στη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, όπου θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες βαθμίδες

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για να χτυπήσει το κουδούνι για τα σχολεία, με προτεραιότητα να είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά.

«Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή» ανέφερε η κ. Μακρή, προσθέτοντας πως το άνοιγμα μόνο για την Γ’ Λυκείου αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου».

Πηγή: e-peiraias.gr