Έντονο ήταν το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τους τριγμούς που προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό.

Αν και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε σχετικές αναφορές στην εισαγωγική του τοποθέτηση, με προφανή στόχο να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, οι αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη.

Κουρουμπλής: «Κάποιοι θέλουν να μην ξανακερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές»
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι ορισμένοι εντός Κουμουνδούρου θέλουν το κόμμα να παραμείνει στο 20%. «Ορισμένοι θέλουν να μην ξανακερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν εσωκομματικές εξελίξεις» είπε.

Σκουρλέτης: Ντροπή -Αθλιες τακτικές εσένα και των ομοίων σου
Στον Κουρουμπλή απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών. «Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες εναντίων στελεχών. Μας προσβάλλεις όλους. Να μας πεις ποιοι είναι αυτοί που αναφέρεις. Πρόκειται περί άθλιας τακτικής που ακολουθείτε εσύ και οι όμοιοι σου. Τη ΝΔ δεν την κερδίζει με κορώνες και κατηγορίες αλλά με ένα σοβαρό συνεκτικό πολιτικό σχέδιο. Με αυτά που κάνετε θα ήμαστε πάντα δεύτεροι», είπε ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επανήλθε και κατηγόρησε τον Πανό Σκουρλέτη για την αποτυχία, όπως είπε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

«Εσύ ήσουν Γραμματέας και πήραμε μόνο πέντε δήμους», είπε απευθυνόμενος στον Πανό Σκουρλέτη, ο οποίος ξανασήκωσε το γάντι: «Υπενθυμίζω ότι διαφώνησα με την ταυτόχρονη διεξαγωγή ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Λες ψέματα όμως. Συμμετέχουμε στη διοίκηση 55 και όχι 5 δήμων», απάντησε στον Π. Κουρουμπλή.

Αιχμές Κουρουμπλή και κατά Φίλη-Σπίρτζη για το Ελληνικό
Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσαν το θέμα της διαφοροποίησης Φίλη και Δρίτσα στην ψηφοφορία για το Ελληνικό.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, πήρε τον λόγο και αντέτεινε ότι δεν υπήρχε κομματική απόφαση, αμφισβητώντας, έτσι, την μέθοδο με την οποία κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση. «Δεν συνεδρίασε κανένα όργανο. Ο «πρωινός καφές» δεν είναι όργανο για να αποφασίσει. Από την στιγμή που δεν υπήρξε κομματική γραμμή έκανα αυτό που πίστευα σωστό», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Σημειώνεται ότι η ΚΟ είναι ακόμα σε εξέλιξη και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το κλείσιμο του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/agrios-kabgas-koyroympli-skoyrleti-stin-ko-syriza

Πηγή: e-peiraias.gr